Over ons

Hoe het allemaal begon...

Lilly, de oorspronkelijke oprichtster, had ooit een succesvol schoonmaakbedrijf. Ze werd echter ziek en realiseerde zich dat haar ziekte (onbehandelbare sinusitis gepaard met compulsief hoesten en niezen) wellicht veroorzaakt werd door de chemische schoonmaakmiddelen die ze gebruikte. Ze begon haar eigen schoonmaakmiddelen te maken met gebruik van natuurlijke ingrediënten zoals azijn, zuiveringszout, plantaardige zeep en etherische oliën. Dit had drie gevolgen:

  1. haar gezondheid verbeterde
  2. de huizen en kantoren van haar klanten bleven brandschoon
  3. haar klanten merkten een positieve verandering in hun woon- en werkomgeving doordat de ‘verontreiniging’ van chemische schoonmaakmiddelen verdween.

Dit was het begin van Lilly’s Eco Clean. De producten zijn vandaag de dag nog altijd gebaseerd op haar inspirerende waarden: veilige, effectieve en milieuvriendelijke huishoudmiddelen die je geld waard zijn.

 

Een brief voor jou van Lilly

Het begon allemaal met mijn eigen zelfstandige schoonmaakbedrijf. Ik gebruikte, net als 98% van de consumenten, reguliere schoonmaakmiddelen. Ik hield van de geur van bleek en synthetische parfums en associeerde deze met schoon. Sommige producten die ik gebruikte waren zo sterk dat mijn rubberen handschoenen ervan smolten en het gaf mij een akelige, jeukende huiduitslag. Zes maanden nadat ik mijn schoonmaakbedrijf had gestart kwam ik in een nare periode terecht. Ik werd ziek en het engste eraan was, ik had geen idee waarom!

Ik had een zware sinusitis (bijholteontsteking) opgelopen. Het was zo ernstig dat ik door al het niezen een schijf in mijn rug heb ontwricht. Ik kon hierdoor niet meer werken. De hoofdpijn was zo hoogopgelopen dat geen enkele pijnmedicatie hielp. Ik dacht dat ik de symptomen had van een zenuwinzinking, omdat ik mij zo neerslachtig voelde, niet wetende dat het de oorzaak was van wat er gaande was in mijn lichaam.Lilly

Ik zocht naar antwoorden en leerde tot mijn grote schrik over de giftige chemicaliën in reguliere schoonmaakproducten en de gezondheidsproblemen die ze veroorzaken; hoe ze het lichaam in de war brengen en een ravage en ziekte van allergische reacties tot depressie en zelfs kanker veroorzaken.

Ik begon mijn leven te ontgiften en mijn eigen schoonmaakmiddelen te gebruiken. Deze maakte ik in mijn eigen keuken. Mijn gezondheid verbeterde hierdoor aanzienlijk. Ook klanten merkten het verschil, ze hadden het idee dat de lucht schoner en frisser aanvoelde in hun huis. Een van de klanten vertelde mij, nadat ik had schoongemaakt, dat de energie zo goed voelde! Hun huizen waren zowel schoon als vrij van chemische verontreiniging.

Zo is het assortiment van Lilly’s Eco clean ontstaan. Het is ontworpen voor jou en voor jouw gemak. Het is zo makkelijk om schoon te maken evenals je huis te ontgiften en te genieten van dezelfde positieve invloed op je welzijn, zoals ik en talloze andere mensen hebben ervaren met Lilly’s producten. Doe mee met de velen anderen die de keuze hebben gemaakt voor een betere kwaliteit van leven – een verandering waar je geen spijt van zal krijgen!

Tot slot, zorgen voor ons milieu begint vanuit ons thuis, en je thuis begint vanuit je lichaam; Wat je met je lichaam doet, doe je met het milieu.